Peperiksaan Cambridge B1 Preliminary ; Apa Yang Anda Perlu Tahu - KLC English Language Centre
Peperiksaan Cambridge B1 Preliminary ; Apa Yang Anda Perlu Tahu

Sijil Cambridge B1 Preliminary boleh digunakan untuk persediaan bagi melanjutkan pelajaran mahupun bagi sektor pekerjaan. Dengan sijil ini, pihak universiti mahupun majikan dapat melihat tahap sebenar bahasa Inggeris seseorang itu di seluruh dunia!

Kelayakan B1 Preliminary for Schools menunjukkan bahawa pelajar boleh :

1) Membaca buku teks dan artikel mudah dalam bahasa Inggeris

2) Menulis surat dan e-mel mengenai subjek harian

3) Memahami maklumat fakta

4) Menyatakan pendapat dan ekspresi dalam bahasa Inggeris secara lisan dan bertulis.

Sebab untuk memilih B1 Preliminary for Schools :

1) Mudah digunakan & dipraktikkan dalam kurikulum sekolah.

2) Latihan serta panduan daripada guru yang terbaik!

3) Penanda aras untuk melangkah ke peringkat yang lebih tinggi dalam sijil Cambridge.

B1 Preliminary for Schools terdiri daripada 4 kertas peperiksaan untuk menguji kemahiran Bahasa Inggeris pelajar.

Nov 01, 2022