Suntikan Vaksin Influenza Untuk Staf KLC - KLC English Language Centre
Suntikan Vaksin Influenza Untuk Staf KLC

Pengambilan vaksin influenza dalam kalangan guru dan staf di KLC merupakan salah satu inisiatif tanggungjawab sosial korporat (CSR) KLC kepada staf kami.

Antara gejalanya termasuk demam, selsema dan batuk. KLC mengambil inisiatif untuk melindungi para guru dari terkena virus tersebut kerana mereka terdedah dengan interaksi dan berhadapan dengan ramai orang setiap hari.

Pengambilan vaksin ini bukan sahaja dapat melindungi diri guru itu sendiri malah turut melindungi kanak-kanak dan masyarakat daripada terkena influenza yang merbahaya.

Individu yang terkena influenza tidak hanya mengalami selsema teruk sahaja tetapi turut terdedah untuk terkena penyakit berisiko tinggi kerana jangkitannya merebak dengan sangat cepat.

Jadi oleh itu, marilah kita sama-sama jalani gaya hidup yang sihat!

Dis 11, 2018